Sunday, December 5, 2010

5. desember og 2. søndag i advent

Dagens luke i adventskalenderen "inviterte" til islyktverkstad, så vi gjekk straks i gong med å finne fram utstyr; Kjøkkenbollar i ulike former og størrelsar, like mange småbeger som skal sørge for holrom i lyktene til å ha telys i, vatn og konditorfarge samt rydda plass oppi frysaren så alle bollane kunne stå vassrett :)


Vi la plastposar på kjøkkenbordet ettersom eg har rota vekk voksduken til hobbyaktivitetar, og så fekk ungane blande farga vatn ved hjelp av konditorfargar. Vi helte vatnet med ulike fargar i kvar sin bolle, putta oppi småbeger med litt vatn oppi så dei ikkje berre flaut heilt på overflata, men litt nedi vatnet på ein måte (fysj, kor dårleg eg er til å forklare dette :S) og såååå... var det tid for opprydding og plassering av bollane med vatn i frysaren. Vi må nok vente nokre dagar før vi får sette lyktene ut i minusgrader - dei må jo botnfryse fyrst ;)

Og dei fyrste minuttane av ventetida nytta vi til å nyte kvar sin heimelaga cola-is, som vi har frose av brus som hadde mista kolsyra og likevel ikkje var god å drikke lengre :) Finfin premie etter å ha vore med å lage ISlykter :D   

No comments:

Post a Comment