Vel et dei når dei er svoltne, men eg kan ikkje tenkje meg at jubelen står i taket i bornehagen når loket på matboksen går av.. Eg som etter borndommens traumer ikkje likar noko som har lagt i boks (eller matpakkepapir eller brødpose for den del), hadde i alle fall ikkje jubla..
(Bildet er lånt fra http://www.dinmat.bt.no/)
Lenge har eg tenkt på det, uten at nokon av ungane har klaga (dei har heldigvis arva pappa'en sine rutine-prega-matvanar) sjølv om det tidvis har vore nødvendig med lupe for å kunne konstatere at det har vore gjort innhogg. I dag var det tid for å ta grep! (Litt av bakgrunnen er at lisjegut har vore heime og "kjeda seg" ei heil veke etter operasjonen, og baking er jo ein kjekk aktivitet å halde på med :)
Så i ettermiddag har vi laga Sunne Muffins og ikkje berre er dei sunne, dei er Skikkelig Gode også!
Sist men ikkje minst - dei passar perfekt som suplement til eller variasjon frå det vanlige matpakkeinnhaldet.
Vi laga ein porsjon med bærmuffins og ein porsjon med ost- og grønnsaksmuffins:
Here goes:
Bærmuffins (2 brett m/små former):
Bland det tørre;
120g havregryn
240g kveitemjøl
3 ts bakepulver
2 klyper salt
2ts vaniljesukker
rør forsiktig inn bæra så dei held seg heile og fine
+ eventuelt krydder
..vi kombinerte blåbær med kanel, og multe med hakka, frisk mynte :)
Lag eggedosis;
100g sukker
4 egg
Bland alt det våte og rør det så forsiktig inn i det tørre;
eggedosis
5dl naturell yoghurt (gjerne lett-variant!)
4 ss nøytral olje (solsikke eller raps til dømes)
Ha røra i muffinsformer så dei er 2/3 fulle (vi brukte små former),
og la dei stå midtplassert i forvarma omn ved 175grader (over/undervarme) i 25 min.
Framgongsmåten til ost- og grønnsaksmuffins er den same, men ingrediensane er noko annleis (eitt og eit halvt brett m/små former):
Tørt:
220g kveitemjøl
50g havregryn
2ss sammalt rugmjøl
1ts salt
Vått:
2 egg (pisk luftig for seg sjølv)
150g naturell yoghurt (gjerne lett-varianten)
2dl mjølk (gjerne skumma)
6ss olivenolje (hugs at denne gjev meir smak enn anna olje)
Fyll:
Ca 4dl finhakka grønnsaker og ost av det du har i kjøleskapet ;)
Vi brukte purrelauk, graslauk, raudlauk, paprika og vanleg kvitost (lettere).
+ eventuelt krydder (pizzakrydder brukte vi ;)
Bon apetit! ;)
No comments:
Post a Comment